Azt mondják rólam, hogy arany középút vagyok vőfély és ceremóniamester között. De akkor most vőfély vagy ceremóniamester? Nos nekem nincs szalagos botom, kalapom, de van helyette mindenre kiterjedő ismeretem az esküvőket illetően. Ismerem a vőfélyes hagyományokat és tisztelem is azokat. Némely nélkülözhetetlen elemét magam is alkalmazom. Ám munkám során inkább a modernségre, az ifjú párra és a bulizásra helyezem a hangsúlyt, az esetleges fölösleges szereplések és hosszú, elnyújtott magamutogató monológok helyett. 

Nagyon tehetséges szónok, rugalmas és maximálisan lehet rá számítani az események forgatagában. A lakodalmas játékai nagyon kreatívak, de ha látja, hogy jó a hangulat, akkor feleslegesen nem szakítja meg a táncmulatságot. Csak ajánlani tudom!!! Virág

(google vélemények)

De mi is a különbség vőfély és ceremóniamester között?

vőfély alapvetően a régi hagyományok megtestesítője. Mondanivalóját rímekben mondja el melyek nem ritkán pajzán kifejezésekkel tarkítottak. A jó vőfély kézben tartja az egész esküvő menetét, de sokszor a régi szokásokat követi. Hagyományosan elbúcsúztatja a családtól a fiatalokat, kikéri a menyasszonyt, majd a ceremóniákat követően felkonferálja a vacsora fogásait, rigmusokkal és gyakran pajzán játékokkal és viccekkel szórakoztatja a vendégeket.

ceremóniamester a modern városlakók esküvőjének irányítója. Irányítja és összefogja az esküvőt, de mondandóját általában prózában mondja el. Sokkal kevesebbet is szerepel mint a vőfély, inkább a háttérben ténykedik az esküvő sikeréért. (Itt kell megjegyeznem létezik a moderátor kifejezés az esküvő irányításáért felelős személyre aki azonban tényleg sokszor szinte észrevétlenül teszi a dolgát.) A ceremóniamester modern játékokkal szórakoztatja a násznépet melyek általában mentesek a pajzán kifejezésektől.

Lánykikérés vőfély ceremóniamester
Lánykikérés modern vőfélyként

A rengeteg pozitív ajánlást látva döntöttünk István mellett, aki már az első találkozáskor lenyűgözött minket jókedélyűségével, tapasztalatával, felkészültségével. Akár az esküvőt érintő kisebb-nagyobb kérdésekben is bátran fordulhattunk hozzá, továbbá a nagy nap levezénylésében is óriási segítség volt számunkra. Az este folyamán mindenre és mindenkire figyelve tevékenykedett, remekül észlelve, hol van rá szükség; vagy dobta fel éppen a hangulatot intelligens és szellemes – és természetesen szórakoztató – játékaival. Emese

(google vélemények)

Jómagam igyekszem modern formában de némely hagyományos és nélkülözhetetlen szokást megőrizve összefogni és irányítani az esküvőt és az azt követő vacsorát ügyesen egyensúlyozva a vőfélység és a ceremóniamesterség feladatai között. Mindig abba az irányba mozdulok el ahogy az ifjú pár szeretné illetve ahogy a vendégsereg megkívánja, de alapvető célom mindig a felhőtlen szórakozás megteremtése. Nos ezért mondta rólam egy nagyszerű Dj. :

„Arany középút vőfély és ceremóniamester között.” 

Az esküvőnkön mindent kézben tartott. Nem csak a hangulatra hanem, a többi szolgáltatóra is figyelt hogy, minden tökéletesen működjön. Rugalmas és felkészült!
Mindemellett nagyon jó ember aki, szívvel lélekkel végzi a feladatát!
Ha teljes nyugalomban és biztonságban élveznéd az esküvőd keresd fel őt! ☺️Betti és Dodi

(google vélemények)